Finále interligy v Šenkviciach

Počas víkendu 6.-7.6.2015 sa v Šenkviciach uskutoční finálový turnaj najlepších štyroch družstiev tohtoročnej mužskej interligy. Súťaž mala v sezóne 2014/2015 spolu sedem účastníkov – tradične sa prihlásili dvaja zástupcovia z Maďarska (Hungary, Szt. Lászlo), Slovinska (HK Lipovci, HK Moravske Toplice), Slovenska (KPH Rača, ŠK Šenkvice) a jeden zástupca z Českej republiky – HK Hradec Králové.

Do Final Four sa prebojovali obaja slovenskí zástupcovia v súťaži – ŠK Šenkvice aj KPH Rača. Štvoricu dopĺňa HK Lipovci a HK Hradec Králové. Hneď v prvom semifinále, v sobotu o 14:00 hod, sa na domácom ihrisku predstavia Šenkvice, ktoré postúpili do finále z druhého miesta celkového poradia po základnej časti a Rača, ktorá postúpila z tretieho miesta. Ďalšie semifinále odohrá štvrtý Hradec proti prvému Lipovci v ten istý deň o 16:00 hod. Zápas o tretie miesto je na pláne v nedeľu o 10:00 hod. a finále o 12:00 hod.

„Naše ambície sú len tie najvyššie a veríme, že tento rok si v domácom prostredí zahráme finále.“ povedal na margo cieľov Šenkvíc kapitán Matúš Parajka. Ak si chcú zahrať finále, musia najskôr poraziť dlhoročného rivala z Rače. „Raču poznáme dobre, vieme, čo hrajú. Túto sezónu máme zatiaľ vyrovnanú bilanciu, keď raz vyhrali oni, raz my. Bude to určite zaujímavý zápas, dúfam, že so šťastným koncom pre nás.“ pokračoval Parajka.

Šenkvice však nie sú jediným tímom, ktorý túži po celkovom prvenstve v Interlige. KPH Rača vyhrala Interligu minulý rok a podobné ciele má aj tento rok. Obhajoba titulu však býva omnoho ťažšia… „ako minuloročný víťaz máme aj tento rok za cieľ byť prvý. Konkurencia je však veľká a vieme, že obhajoba nebude ľahká. Hneď na začiatok máme veľmi ťažkého súpera – Šenkvice majú kvalitný tím a doma budú možno ešte silnejší.“ hodnotí ciele Rače manažér tímu Peter Romanec. „Na druhej strane, máme omladené družstvo a niektorí skúsení hráči sa pre pracovné povinnosti nebudú môcť zapojiť do finálového turnaja“, pokračuje Romanec. Pre Raču bude ročník 2014/2015 vôbec posledný v Interlige. „Od novej sezóny budeme hrať českú ligu a teda finálovým turnajom sa lúčime s Interligou. O to viac by sme si želali zakončiť ju víťazstvom“, dodáva Romanec.

Obaja slovenskí zástupcovia sa zhodujú, že finálový turnaj určite prinesie kvalitné zápasy a diváci sa majú na čo tešiť. Veľkým favoritom je aj slovinský HK Lipovci, ktorý Interligu v minulosti už niekoľkokrát vyhral. Ich dominanciu nad Hradcom Králové a účasť vo finále snáď nikto nespochybňuje. Práve tím z Hradca Králové môže byť tento víkend trošku neznámou, keďže súčasne sa hrá play-off v Česku. „Rozlosovanie vôbec nehrá do kariet Hradcu, ktorý má v jeden víkend hrať play-off v domácej súťaži v ČR a aj finále Interligy. Predpokladáme, že do Šenkvíc pošlú omladené družstvo doplnené hráčmi z B- tímu.“ doplnil na margo účasti Hradca Králové Parajka.

Program:

Sobota 6.6.2015

14:00 KPH Rača – ŠK Šenkvice

16:00 HK Hradec Králové – HK Lipovci

 

Nedeľa 7.6.2015

10:00 zápas o 3. miesto (hrajú porazení zo soboty)

12:00 zápas o 1.miesto (hrajú víťazi zo soboty)

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.