Najlepší brankár turnaja MAREK PETRÁŠ

Najlepší brankár turnaja bol náš reprezentant Marek Petráš z klubu ŠK Šenkvice, ktorého sme sa spýtali ako hodnotí priebeh turnaja a čo by chcel v hokeji dosiahnuť.

“Halový hokej je dnes omnoho vyrovnanejší ako kedysi. Dokazuje to aj napr. fakt, že minuloročný majster sveta Holandsko tento rok vypadlo do Challenge II ME. Niektorí si síce mysleli, že sa nám podarí jednoznačne vrátiť do Challenge II, odkiaľ sme dva roky dozadu spadli, no nebolo to tak. V halovom hokeji veľakrát rozhodujú detaily a tie tento rok nehrali v náš prospech.

Zápasy s Tureckom a Fínskom nám ukázali, že v každom zápase musíme hneď od začiatku hrať koncentrovane a tak ako najlepšie vieme, aby sme prevzali zápas pod kontrolu. Náš najlepšie zvládnutý zápas bol s Walesom, možno až na tlak v posledných minútach, keď súper odvolal brankára. Celkovo nám turnaj ukázal, ako na tom sme a kde treba popracovať. Dúfam, že sa z toho ako tím poučíme a nazbierané skúsenosti budú hrať práve v náš prospech na ďalších PEM, ME či World League.”

“Čo chcem v hokeji dosiahnuť? Aktuálne je to postup na Halovom Pohári Majstrov do skupiny Trophy, pretože sa už viac rokov umiestňujeme v štvorke najlepších v Challenge I. Ten istý cieľ, resp. “postup” platí aj pre pozemný PEM, ktorý tento rok organizujeme v Bratislave. Na reprezentačnej úrovni je to udržať sa v pozemných ME v Challenge III, kam sme postúpili v roku 2015. V halových ME je to určite postup do Challenge II, aj napriek tomu, že v halovom hokeji je to omnoho vyrovnanejšie ako v pozemnom, no dá sa to. Z tímových vecí je to asi všetko, na čo reálne máme. Individuálne sa snažím stále zlepšovať a verím, že táto moja snaha bude prínosom pre pozemný hokej na Slovensku.”

Ďakujeme Marekovi za rozhovor a do ďalšej hokejovej kariéry mu želáme veľa úspechov.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.