KPH Rača – muži v českej lige 2015/2016

KPH Rača muži prvý rok štartujú v českej extralige, kde si merajú sily s deviatimi českými mužstvami. Po jesennej časti je tím na nelichotivom ôsmom mieste. Treba však povedať, že s favoritmi dokázal držať krok, ale oproti doterajšej kvalite súperov majú mužstvá z Čiech navrch. Problémom našich nie je ani tak technická vyspelosť, ale skôr nevyhratosť.

Mladý tím KPH Rača muži nemá za sebou toľko ťažkých zápasov a to je vidieť hlavne na premieňaní šancí. „My potrebujeme na jeden gól 6 až 7 góloviek a súper iba 3, v tom vidím našu slabinu”, konštatoval kapitán tímu Tomáš Romanec.

Momentálne hráči zarezávajú v telocvični, kde pod vedením kondičného trénera Bronislava Žitného pracujú na rozvoji sily, obratnosti a vytrvalosti. „Kondičnú prípravu sme začali hneď po skončení halovej časti sezóny a potrvá do 14. marca. Tréning je postavený tak, aby sa chlapci zlepšili ako po fyzickej, tak po vytrvalostnej stránke. Vykonávajú rôzne gymnastické cvičenia, ktoré sú doplnené o čisto silové cviky ale aj o cvičenia na rozvoj rýchlosti a vytrvalosti”, odpovedal na otázku ohľadom prípravy tréner a manažér mužstva Peter Romanec. Vyvrcholením bude sústredenie v Lazoch pod Makytou, kam hráči odcestujú na tri dni od 11.-14.marca 2016. Tým zakončia hlavnú časť kondičnej prípravy. Počas sezóny budú mať k hokejovým tréningom ešte jeden extra, iba na zvýšenie kondície.

Hneď po návrate zo sústredenia, začínajú hráči trénovať s hokejkami. Tréningy budú dvakrát do týždňa na Národnom štadióne v Rači. Pred samotným začiatkom súťaže odohrajú ešte prípravné zápasy s rakúskym tímom AHTC Wien a ďalšie stretnutia sú v štádiu riešenia.

Nastali i zmeny v hráčskom obsadení KPH Rača muži. Tím po sezóne opustil Tomáš Romanec, ktorý odišiel na hosťovanie do klubu českého majstra HC Slávia Praha a brankár Matej Karel posilnil rakúsky tím Post SV. Posilami sú španielsky útočník Jordi Tapiolas Avellaneda, ktorý už v tíme hral a črtá sa veľmi zaujímavá posila z Ghany. Mužstvo si do jarnej časti dalo za cieľ skončiť do štvrtého miesta. „Čaká nás ešte deväť zápasov na splnenie cieľa. Chalani sa už nevedia dočkať a sú odhodlaní každý zápas vyhrať a umiestniť sa čo najlepšie. Ako to dopadne uvidíme ale ja to vidím pozitívne, že to štvrté miesto na konci bude patriť nám.”, povedal autor článku Peter Romanec.

  Drže nám palce!!! Priebežné výsledky môžete sledovať TU.