Račania v pohybe

Národný štadión pozemného hokeja sa stal dejiskom podujatia Račania v pohybe. V nedeľu 7.5.2017 sa počas hodov, stretli na ihrisku športy, ktoré pôsobia na území mestskej časti Rača. Bohužiaľ pre nepriaznivosť počasia sa nemohli zúčastniť všetky, a tak sa odprezentovali iba tí, ktorým dážď nevadil. Tvrdé rany rozdávali boxeristi z King’s Gym, futbal reprezentovali OZ Leopardi, triatlon odprezentoval tím okolo Michala Vargu, brata úspešného triatlonistu Richarda Vargu a samozrejme domáci tím KPH Rača – Bratislava prezentoval pozemný hokej. Akcia bola venovaná hlavne deťom, ktoré mali možnosť si každý zo zúčastnených športov vyskúšať.

Každé športové združenie si pre deti pripravilo niečo, čo je pre ich šport typické. Triatlon postavil prekážkovú dráhu, pri ktorej deti museli skĺbiť koordináciu pohybov spolu s rýchlosťou, keďže sa meral aj čas. Boxeristi ukázali a vysvetlili techniku niektorých základných úderov, účastníci si mohli vyskúšať aké je to rozdať tvrdé rany a tí odvážnejší nejaké aj prijali. Futbal mal pripravených niekoľko stanovíšť, kde bola pripravená prekážková dráha, odrazové sito a tiež dve mini ihriská. Pozemný hokej tiež postavil mini ihrisko, kde sa ale klasická loptička na pozemný hokej vymenila za mäkšiu aby sa náhodou niekto nezranil. Rovnako mali prekážkovú dráhu, kde sa už ale strieľalo na bránku „ostrými“. Pri každom stanovišti, deti dostali pečiatku, s ktorou sa mohli zapojiť do záverečnej tomboly.

Akciu, ktorej strojcom bol predseda klubu KPH Rača-Bratislava Peter Romanec spolu s MČ Rača prišiel podporiť aj reprezentant v ľadovom hokeji Lukáš Kozák. Po podpisovej akcií, sa zúčastnil aj na vyhlásení tomboly, ktorá celé podujatie ukončila. Zástupcovia jednotlivých klubov ako aj pán poslanec MČ Rača p. Juraj Madzin sa zhodli, že akcia dopadla na výbornú a že nasledujúcu zorganizujú opäť na Vinobranie. „Akcia bola organizovaná vôbec prvýkrát, takže drobné chyby mala, ktoré však odstránime a dúfame, že sa opäť na Vinobranie stretneme. Samozrejme nás poteší, keď prídu aj ďalšie športové kluby, aby sme deťom ukázali, čo všetko môžu tu v Rači skúsiť.“ Vyjadril sa Peter Romanec.