Muži Slovenska v príprave na halové majstrovstvá Európy 2018

Muži Slovenska pod novým vedením hlavného trénera Nikolu Hanžeka a jeho realizačného tímu v zložení :
Vedúci tímu:    Romanec Peter
Videotechnik:  Fikič Denis

Nominovali do širšej nominácie nasledujúcich hráčov :
Skala Ján , Bogár Jakub , Bogár Juraj , Romanec Michal , Romanec Tomáš , Holásek Michal , Orolín Matej , Hruška Matej , Baksa Marek , Augustinič Adrian , Petráš Daniel , Michalovič Jozef , Vácha Tomáš , Bitter Ondrej , Jelačič Matej , Kovačevič Zdeno.

V tomto zložení sme absolvovali prvý prípravný turnaj Vienna Indoor classic vo Viedni. Reprezentácia sa postupne stretla s Výberom Rakúska, družstvom Slávie Praha, družstvom WAC Vien a v boji o umiestnenie s družstvom Bohemians Praha. Turnaj bol nastavení na spoznanie sa hráčov s trénerom. Po prvom zápase a video rozborov nastolil hlavný tréner už svoju taktiku na ktorej bude stavať prípravu na ME. Celkový dojem z vystúpenia našej reprezentácie bol pozitívny. Od zápasu k zápasu hráči hrali s väčšou istotou a sebavedomím.
Druhý turnaj sme absolvovali v dňoch 10-12.11.2017 v Prahe. Stretli sme sa s výberom Českej republiky, družstvom z Ruskej federácie Jekaterinburgom a družstvom WAC Vien v základnej skupine. Vo vyraďovacej fáze z družstvom NAVAX AHTC a Bohemians Praha.
Opäť sme skúšali oboch brankárov ktorí podávali vyrovnané výkony. Do hry boli zapojení všetci hráči zo širšej nominácie aby sa dalo preveriť ich kvality v ťažkých zápasoch. Hra jednotlivcov bola založená na plnení úloh daných hlavným trénerom. Zápasy ukázali slabiny tímu ale aj možnosti ďalšieho napredovania.
Tieto dva turnaje ukázali smer prípravy nášho reprezentačného družstva, ktoré bojuje v zápasoch v hesle “jeden za všetkých, všetci za jedného”. Družstvo  pokračuje v príprave víkendovými sústredeniami. Nominačný turnaj Rohrmax Cup v Rakúsku 5. – 7.1.2018 dá bodku za prípravou.
Naším hlavným a jediným cieľom je postup na blížiacich sa ME 2018 a tomu je podriadená celá príprava. 

Peter Romanec
Vedúci družstva mužov