Tréning brankárov Praha 20.5.2016

Dňa 20.5.2016 Český zväz pozemného hokeja usporiadal tréning výhradne pre brankárov. Tréning bol venovaný vekovej kategórii 9-18 rokov. Brankári sa zišli z celej Českej republiky a na tejto udalosti sa zúčastnili aj naši dvaja brankári z U18- Jakub Bogár a Daniela Šutovská.

Brankári boli rozdelení do päť skupín podľa veku, ktorým sa venovali českí reprezentační brankári: Tomáš Hanus, Pavel Chrba, Pavel Hraba, Tomáš Formánek a Filip Neusser. Títo skúsení brankári dali našim dvom brankárom mnoho užitočných rád, poučili ich z ich vlastných a chýb a taktiež im ukázali aj zopár cvičení, s ktorými sa môžu neustále zlepšovať .

Celková účasť bola veľká a na ihrisku sa zišlo 41 brankárov. Česi plánujú organizovať túto akciu 2-krát do roka a pre pozitívne ohlasy veríme, že aj naši brankári sa budú naďalej zúčastňovať pre zlepšenie ich individuálneho výkonu, ale aj výkonu našich družstiev.

Tréning zhodnotil Jakub. „ Som veľmi rád, že som sa mohol zúčastniť. Takúto šancu nedostanete každý deň. Bol som na pár tréningoch pre brankára, ktoré riadili hráči, čo bolo super, ale s týmto sa to nedalo ani porovnať. Brankári na Slovesnku a aj v Česku nedostávajú rady alebo sa neučia techniky ako hráči. Je to skôr o tom, či sa to sám naučíš alebo nie. Pre mňa bol však asi najväčší zážitok, že som sa mohol stretnúť s nalepšími brankártmi v Česku, ktorí chytali aj EHL. Ďalšia super vec je, že nás naučili ako trénovať samých seba, čiže si už viem aj sám zostaviť tréning.“ povedal Jakub.

06_dole