CTM dievčatá – ZAČIATOK

Dňa 28. januára 2024 sa v Šenkviciach odohral moment, ktorý by sa v histórii pozemného hokeja mohol zapísať zlatými písmenami. Na scénu vstúpil projekt, ktorý má ambíciu nie len zmeniť, ale skutočne oživiť ženský pozemný hokej. V srdci tohto projektu bolo prvé stretnutie dievčat, ktoré majú potenciál stať sa budúcimi hviezdami nášho národného športu.

Skupina 25 odhodlaných mladých hokejistiek, dievčat, vo veku 11 až 15 rokov, prišli zo štyroch rozličných klubov – HAŠ Šenkvice, KPH Rača, Zlaté Moravce a HKM Nová Dubnica, aby spoločne položili základy niečoho, čo by mohlo trvať generácie.

Dve tréningové jednotky, ktoré boli súčasťou programu, neboli len o zlepšovaní technických a pohybových schopností, išlo o pozorovanie ich schopnosti taktiky, ale hlavne o vytvorenie základu pre budúcu spoluprácu a kolektívny duch. Vysoké nasadenie a snaha dievčat predvádzať každý jeden úkon, či už s loptičkou alebo bez, bolo niečo výborné.

No ešte krajšie bolo pozorovať ich radosť a nadšenie z hry a zo spoločne stráveného času. Cieľom projektu nebolo dievčatá na tréningoch vyslovene trápiť s hernými, taktickými úlohami, alebo ich kondične ničiť. Naopak, snahou bolo, aby hokej bol pre ne zábavou, aby medzi nimi vzniklo silné puto a aby s radosťou a očakávaním vyhliadli každé ďalšie stretnutie. Plán stretávať sa raz mesačne a rotovať medzi mestami, odkiaľ hráčky pochádzajú, je plánom realizačného tímu.