ŠK Šenkvice v I. českej lige

Hokejisti ŠK Šenkvice sa pre zánik Centrálnej Európskej Interligy rozhodli prihlásiť do Českej extraligy. S našou žiadosťou sme však neuspeli, ale bolo nám povolené podať si žiadosť do I. českej ligy s možnosťou postupu do extraligy.

Po nie ideálnej letnej príprave, ktorá bola zčasti narušená prípravou reprezentantov na svetovú ligu v Škótskom Glasgowe sme svoj prvý zápas odohrali dňa 17.septembra. Prvým súperom bola pražská Slavia B. Slavia nastúpila najmä so staršími hráčmi v poli a výkonostne nám nestíhala počas celého zápasu. Výsledok 8:1 v náš prospech mohol byť aj výrazne vyšší, nebyť množstva nepremenených šancí. Ihneď po zápase sme odcestovali do Plzne, kde nás na druhý deň čakal Bolevec. Bol to zápas dvoch polčasov, v tom prvom sme mali hru pevne v rukách a po 35 minútach sme viedli 3:0. Druhý polčas sme však čiastočne nezvládli a dovolili sme súperovi zdramatizovať priebeh duelu. Nakoniec sme však vyhrali 4:2.

Ďalšie boje na nás čakali v dňoch 15-16.10.  a 22-23.10. Hostili sme postupne v dvojzápasoch Litice B a opäť Bolevec. Prvý domáci dvojzápas s Liticami B skončil remízou 5:5, keď sme zlyhávali najmä v obrannej hre. Druhý zápas sa nám podarilo vyhrať 2:1. Víkend na to sme si zmerali sily s Bolevcom. Zápasy pekné pre diváka, boli pre nás trápením najmä v útoku. Obidva zápasy sme rozhodli až v posledných sekundách a zvíťazili sme 4:3 a 3:2. Posledné zápas jesene sme odohrali s pražskou Slaviou B. Slavia nastúpila s výrazne omladeným kádrom a bola vyrovnanejším súperom, najmä v druhom zápase. V prvom sme dominovali 7:1, ten druhý skončil len 4:2 v náš prospech.

Po jeseni máme teda 22 bodov a celkom jednoznačný náskok pred Liticami B, ktoré ich majú 11, avšak zápas k dobru.

Napísal: Matúš Parajka