Eurohockey Champinship II, Puconci, Slovinsko 2017

Naši juniorskí reprezentanti sa v dňoch 13.-15.1.2017 zúčastnili halových majstrovstiev Európy (Eurohockey Champinship II) v Slovinskom meste Pucocni. Na turnaji sa zúčastnilo sedem krajín: Nórsko, Turecko, Slovinsko, Wales, Ukrajina, Taliansko a Slovensko. Hralo sa systémom každý s každým a prvé dva tímy postúpili do divízie A.

Deň 1

Zápasy:  13:30 Slovensko- Nórsko (8:0)

Vo veľmi dobre naladenom zápase si naše družstvo mohli overiť svoje ofenzívne schopnosti, ktoré nadobudli počas prípravy proti reprezentačnému výberu Nórska.

18:20 Slovensko- Slovinsko (9:1)

Po neprebudenom začiatku, keď naši hráči dokázali skórovať iba 1-krát za polčas, prišla vlna expanzie, kedy každý zabudol na nepremenené šance z prvého polčasu. Do druhého polčasu naši chlapci vstúpili s rozumom a rozvážnosťou, kedy už v prvej minúte ukázali, že majú nad súpermi Slovinska značnú prevahu

Po našom fantastickom štarte sme sa po prvom dni stali lídrami tabuľky.

Deň 2

Zápasy:

10:00 Slovensko- Taliansko (3:6)

Po vydarenom piatku naši reprezentanti vstúpili do zápasu s Talianskom výborne keď už v 10 sekunde nečakane prekonali súperovho brankára. Zápas sa niesol v dobrom tempe. Oba tímy preukázali počas zápasu svoju zručnosť, avšak súperovi sa aj napriek výbornému výkonu nášho brankára podarilo v tomto ťažkom boji presadiť viackrát.

16:00 Slovensko- Turecko (0:8)

Po infarktovom začiatku, keď naši dostali v priebehu pár minút 2 góly, odzneli na lavičke nie veľmi chválitebné slová. Bol to signál nie len pre hráčov, ale aj pre trénera, že treba v našej hre zmenu. Začala byť ofenzívnejšia, ale aj napriek tomu, súper dokázal odolať nášmu tlaku a následne nás nemilosrdne potrestal rýchlymi protiútokmi, v dôsledku našich nerozvážnych individuálnych chýb v defenzíve. Výsledok však nezobrazuje fakt, že väčšina zápasu sa odohrávala na súperovej polovici.

Aj napriek dnešným výsledkom sme vedeli, že naši chlapci nestratili chuť bojovať a hrať o všetko v nasledujúcich zápasoch.

Deň 3

Zápasy

8:00 Slovensko- Wales (2:1)

Zápas s Walesom chlapci nezačali najlepšie. Po množstve nepremenených šancí prišiel trest v podobe inkasovaného gólu. Nakoniec sa im však podarilo dať vyrovnávajúci gól v poslednej minúte prvého polčasu. Druhý polčas sa odohrával v dobrom tempe, naši reprezentanti ukázali väčšiu chuť za víťazstvom a zápas doviedli do víťazného konca s výsledkom 2:1.

12:40 Slovensko- Ukrajina (8:3)

Aj keď to bol pre nás posledný zápas turnaja juniori sa na neho svedomito pripravili a nenechali svojho súpera vyniknúť. Aj napriek dvom prehrám sme sa usilovali o čo najlepšie umiestenie v tabuľke. Celý zápas sa niesol v tomto duchu a turnaj sme zavŕšili víťazstvom 8:3 nad Ukrajinou.

Po dvoch prehrách a štyroch výhrach sme sa umiestnili na nepostupovom avšak stále peknom 3. mieste. Z postupu sa radovalo víťazné Turecko a druhé Taliansko. Aj napriek nepostúpeniu chalanom a celému organizačnému tímu patrí jedno veľké ĎAKUJEME.