Nová Dubnica na víťaznej vlne!

Družstvo žiačok z Novej Dubnice má za sebou ďalší výjazd na českú ligu – aj s prívlastkom víťazný. V sobotu 10.5.2015 dievčatá vycestovali na dvojzápas so zatiaľ neporazeným Rakovníkom a Liticami. Novodubničanky cestovali do Rakovníka s veľkým rešpektom a konečné tesné víťazstvo 4:3 sa vôbec nerodilo ľahko.

Zápas zhodnotila trénerka Uherková: „ Ráno sme vyrážali už o 6:00 a cesta trvala neskutočných 5,5 hodiny. Na ihrisko sme prišli len s polhodinovým predstihom, čo je málo na kvalitnú zápasovú prípravu. Dievčatá sa dlho rozohrávali a v polovici prvého polčasu sme prehrávali už 2:0.

Vzhľadom na silu súpera bol pre nás takýto stav veľmi nepriaznivý. Naše hráčky sme však stále povzbudzovali a peknou kolektívnou hrou a húževnatým výkonom sme na polčas odchádzali za remízového stavu 2:2. Po polčase sme si viac verili a súperky držali väčšinou na ich polovičke. Konečný výsledok 4:3 nás veľmi teší. Rakovník má kvalitné družstvo, ktoré viackrát podržala výborne chytajúca reprezentačná brankárka, ale cenné 3 body sme si odniesli my :)“

Ako zvyčajne, aj tentokrát sa dievčatá po zápase iba rýchlo pobalili a presunuli na ihrisko ďalšieho súpera. O tretej bol naplánovaný zápas v Plzni proti Liticiam, ktorý sa začal podobným scenárom ako prvý zápas. „Presun do Litíc trval asi hodinu, dorazili sme o tretej a 15:10 sa už hralo. Stuhnuté z auta a s ťažkým zápasom v nohách sme sa znovu pomaly rozohrávali. Po pár minútach Litice vyhrávali už 2:0“ opisuje úvod zápasu trénerka Uherková.

Zápas mal byť našou povinnou jazdou a prípadné stratené body by veľmi mrzeli. Našim sa ale začalo dariť najmä strelecky a zápas doviedli do víťazného konca. S výsledkom 8:4 boli trénerky spokojné. „Baby znovu ukázali, že sa vedia vrátiť do zápasu, veľmi ich chválim za bojovnosť a peknú kolektívnu hru, ktorú v zápasoch predvádzajú. Aj na toto kolo sme vzali nové hráčky z nižšej súťaže, ktoré pomaly zbierajú skúsenosti z ťažších zápasov. Ukázalo sa, že sme spravili dobre a určite v tom budeme pokračovať. Šesť bodov, ktoré sme získali si ceníme, aj vďaka nim znovu vedieme českú ligu.“ dodáva Uherková.

Výsledky:

HC Nová Dubnica – Rakovník 4:3

HC Nová Dubnica – Litice 8:4

Družstvo: Denisa Tadlánková (brankár), Monika Chovancová (brankárka), Simona Potočková, Betka Kubaščíková, Klára Šajbenová, Zoja Šajbenová, Nika Gajdošová, Martina Rodová, Nataša Draková, Katarína Uherková

(ZS)

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.